Home Plante farvning 2011

 

Den 30 sep. til 2 okt.  havede vi workshop i at fave garn og stoffter med planter.

Vi havde fået Maria Heel til at komme til nordals igen, denne gang for at lærer os grundtekniken i at plantefarve.

Stine og Jesper havde været i foreningen fredag formiddag og hente brænde, bålskåle, 3ben og hvad vi ellers skulle bruge. Fredag eftermiddag begyndte folk at ankomme til kirkevænget. Allan og Michael fik lavet et stort bålsted i haven hvor der kunne farves, mens Karin, Anette, Jesper og Stine kørte langs og handlede til grill om aften.
Så blev der ellers hygget et par timer indtil Maria ankom fra Århus. Maria og Poul havde planlagt deres ankomst perfekt, lige til spisetid.

Da vi var færdige med at spise blev der tændt op i  bålstedet. Maria havde medbragt en stor 100l og 25l kobbergryde og en 25l emaljegryde.
Der blev bejdset i den store kobbergryde og i emaljegryde og der blev hygget omkring gryderne og stillet en masse spørgsmål. Michael og Jesper satte sig til at ordne valnøddeskaller.

Freja fik Allan smidt ud af sengen og ned på sofaen da hun besluttede hun skulle sove i sengen hos Stine, det blev der grinet en del af. (Dette skete både fredag og lørdag)

Lørdag morgen samlede der sig der en del til morgenmad på kirkevænget 39. Da morgenmaden var over fik Michael, Cecillie og Stine et kursus i at slynge garn. Alt garnet der var blevet bejdset aften før blev slynget og hængt til tørre mens vi ventede på de sidste ankom.
Så blev den store kobbergryde fyldt med det regnfang der var samlet og besluttet at folk skulle kigge efter mere regnfang når vi kørte i skoven.
Så gik turen ellers til nørreskoven hvor vi var på svampejagt. Vi var på jagt efter en bestemt svamp. Vi fandt en der lignede den utroligt meget og andre svampe. Ingen af os vidste om det var den helt rigtige men vi valgte at tage chancen. Maria fandt en pind som blev afbarket og gjort til rørerpind da vi kom hjem.

Da vi kørte fra skoven kørte Anette, Bjarne, Maria og Stine til augustenborg efter Stines mor og for at handle. Stines mor havde en ligusterhæk fyldt med ligusterbær som man også kunne farve med så der blev plukket knap en bærerpose og en ordenlig potion regnfang undervejs hjem. Imens blev der tændt op under gryderne.

De første farvegryder var regnfang og valnød, regnfang i den store kobbergryde og valnød i den lille kobbergryde Maria havde med.

Poul og Stine havde begge fundet nogen 15l emaljegryder i genbrug som kunne bruges som også blev taget i brug.
Den ene blev fyldt med vand og ligusterbær.
Alle blev helt forelsket i den farve ligusterbær gav så der blev snakket om at fylde den store kobbergryde om søndagen med ligusterbær hvis vi kunne samle nok bær til det, men vi skulle lige teste hvordan det blev i en kobbergryde. Brian kom i tanke om at de havde en kobbergryde der hjemme som vi kunne bruge. Vi lærte nemlig at der kan være stor forskel på hvad det er for en gryde.

Så der blev fyldt en lille kobbergryde med vand og bær og noget prøvegarn.

Imens gryderne med bær var stod over bål begyndte vi at tage garn og stof der havde været i regnfang og valnød op og slyngede det og hang til tørre og fik noget nyt garn/stof i gryder og dem igang igen (en potion vand og planter indholder flere farvning)

Så var tiden hen imod aftensmad og der blev tændt op i grillen igen. Da vi sad rundt om bordet og hyggede sagde Michael "Kan i mærke hvordan trætheden sænker sig" Hvilket vi alle gav ham ret i, så denne aften var folk hurtigt gået hjem i seng.

Søndag startede atter med at nogen samlede sig til morgenmad og så gik vi ellers igang igen med at slynge garn og hænge til tørre og fik sat nogen gryder over bål.
Poul og Allan kørte til Augustenborg og plyndrede Stines mors hæk for bær. Imens gik folk i kirkevænget og ordnede brænde osv.
Maria havde så stor tillid til at vi godt kunne selv nu at hun kørte til tyskland.

Den ene emaljegryde på 15l blev fyldt med vand og brændnælder for at se hvad farve det gav og i den lille kobbergryde maria havde med hvor der var valnødskaller i havde stadig noget farve tilbage i sig så den blev sat igang igen. Der blev også sat en gryde igang med ligusterblade.
Da Poul og Allan kom tilbage blev den store kobbergryde tømt og fyldt med vand og ligusterbær.

Før vi vidste af det var dagen næsten omme og vi skulle ha ryddet op og gjort Marias gryder rene så de kunne komme med hjem.
Vi fik Maria sendt godt afsted og der blev ryddet op i haven og så gik folk hjem til Anette og fik aftensmad som afslutning på en god weekend.

Så det var en hyggeweekend hvor vi lærte noget nyt. Og vejret kunne vi jo langt fra klage over. Som vi snakkede om flere gange, hvor tit kan man rende rundt i shorts og tshirt eller bar mave i starten af oktober.

Refarant: Stine

 

Links:

Marie Heel er hende som har været nede ved os, for at lære os at farve med planter

museion.dk giver en rigtig god kort gemmen gang.

Artemis Plantefarver Her kan mange ting købes

Handelshuset Nidaros:  Her kan mange ting købes

Senest opdateret (Fredag, 07. oktober 2011 11:22)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 53 gæster online