Home Aabenrå 2008

 

Aabenrå 2008 AABENRAA Middelalder marked 10 års jubilæums markede. Dato: 0908 og 1008 2008. 

Deltager: Heidi og Brian F. Lisbeth K og Paul M. Sonja K og Marthe S. Tanja og Poul F. Lis C og Marie B. Rene P og Christian R.

 

Dagen startede med, at pakke bilerne. Matrialet var fordelt over to steder så det var med nøje overvejelse, hvem tog hvad med. Efter at have fordelt matrialerne, som vi skulle bruge kørte vi til Aabenraa. Vejret var godt, så vi kunne få teltet slået op i tørvejr. Det eneste negative var at jeg havde det dårligt og blev syg. Men tog med alligevel. Det skulle ikke gå ud over de andre.

 

Bueskytte banen: Vi blev placeret inde på Brundlund slot ved siden af voldgraven. Der lå vi også sidste år. Det er en meget dejlig plads hvor man har oversigt over det meste af lejren og man kan også holde øje med hvad der kommer ind over vindebroen. Turisterne som besøgte markedet kunne se hele skydebanen oppe fra Borg porten. Så hvis de havde lyst til, at skyde med bue og pil, så stod vi parate for, at modtage dem og give dem en ene stående oplevelse. Kunderne fik en grundig instruktion om brugen af bue og pil derudover kunne vores fælles bod byder på flot keramik fra Susie Herold og smags prøver på enebærrøget havsalt. Ved siden af vores Saxer telt lå der en lille bod med økse kast. Det var nogle søde mennesker der stod der. De havde nogle økser med som var lidt flyveske. Den ene økse tog sig en smut tur ud i voldgraven så øksekastningen måtte indstilles. Vores lejr lå ved siden af nogle æble træer, så var det jo nærliggende. At bruge dem til lidt af hvert. Det var fordi de ikke helt var modne endnu. Så dem have vi meget sjov med. Vi havde også vores egen Bjørn i teltet, som holdt uvedkomne på afstand. Dens brummen var bevis nok om dens tilstede værelse. Derudover fungerede lejren fint, der var højt humør og smil på læben og af og til smuttede der en latter, som løftede stemningen.

 

Fest: Da markede lukkede samles de medvirkende aktører i midten af markeds pladsen og samlede to store lang borde. For nu skulle der være fest. Aabenraa middelalderlaug stod for bespisningen, så det var jo spændene hvad de havde at byde på. Menü en lød på ovnbagte rodfrugter og kæmpe steg og spelt brød til. Det smagte spændene og var lidt udover det sædvanlige, som vi plejer at få ved markede i Aabenraa.

 

Den sidste dag: Det regnede lige fra den tidlige morgenstund af og vi håbede alle, at det ville stoppe i løbet af dagen. Men ak nej det gjorde det ikke det silede ned og vi kunne desværre ikke demonstrere eller fremvise bueskydning. Alt blev vådt, så vi måtte pakke et stort tungt telt ned i traileren og diverse andre matrialer. Det var lidt trist for arangørerne men vi beholdte det gode humør og prøvede at se lyst på det. Desværre blev nogen af os syge på den her lejr. Men det skyldtes vist det underlige vejr, som skiftede imellem sol og kolde regnskyl og nogle underlige vindstød. Så den weekend glemmer vi ikke så nemt.   

       Referent: Lis Carstensen 
Hvis jeg har lagt et billede op af nogen som ikke ønsker at det, så send en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. så søre jeg for at fjerne det.

>Se Billeder her<

Senest opdateret (Torsdag, 29. september 2011 08:57)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 26 gæster online