Home Jels 2008

 

 Jels 4-6 Juli 2008.

Vikingemarkede i Jels ved vikinge byen. Den 0507 til 0607 2008.

 

Det allerførste vikingemarked for Tbmv havde sin debut denne weekend.

Jels vikingespil deres General forestilling, årets første spilleaften. Danernes konge.

 

Deltager: Heidi og Brian F, Lisbeth K og Paul M, Tanja, Poul og 3-årige Isabel, Marthe S, Marie B og Lis C.

 

Fredag den 0407 2008 efter arbejde blev bilerne pakkede og satte kursen imod Jels. Det tog ca halvanden time at køre derop. Efterhånden som Tbmv folk kom til stedet blev teltet slået op. Med stor iver blev luft madrasserne pustede op for at få sove pladserne etableret. Derefter blev der afholdt et lille møde hvor alle fik informationer om hvilke praktiske opgaver og regler der gjaldt for dette vikingemarked.

 

Lørdag den 05.07 2008 Dagen startede med en flot solopgang, hvor fuglene sang og den klareste blå himmel. Fårene brægede på den nærmeste mark og duggen forlod marken. Det så ud til at blive en god dag. Men som solen kravlede højere op på himlen jo varmere blev det. Denne markante temperaturstigning gjorde så dette, at det var umuligt at vise bue skydning samt andre spændene grove former for håndværk. Det var kun vores ivrige sy piger der fik noget fra hånden og Marthe var i gang med nuller stokken, hun lavede nogle flotte bindbånd. Hvor ved vi andre prøvede på at få vores kroppe afkølet i en af Jels søerne eller med våde klude på hovedet. Hen imod aftenen da markedet var slut, lagde hedebølgen sig, og vi kunne glæde os til festmiddagen og den efter følgerne teaterforestilling ved Jels Vikingespil. Vikingerne fra Iarlsae havde lavet fest middagen til os og alle deltagende aktører spiste i det store langhus, som i sin tid blev bygget af frivillige fra Jels og omegns vikingeinteresserede borgere. Selveste forestillingen var meget underholderne, endda vores yngste deltager Isabel hyggede sig under forestillingen. Efter skuespillet var der nogen der tog en tur i Valhal, en festsal ved friluftscenen som tilbyder under holdning musik og dans og lidt godt til ganen.

 

Søndag den 06.07 2008. Dagen startede med tyk tåge og fin regn. Men efter et par timer var der tørvejr. Temperaturen var omsider til at holde ud, og man kunne denne dag vise noget mere håndværk frem ved sin bod. Derudover kom der gang i bueskydningen. Iarlsae tilbød øksekast med mere. Der blev trænet med sværd og skjold og scramasax på ægte vikingemaner.

 

Iarlsae tilbød.

Økse kast.

Pandekage bod

Det lille langhus. Udstilling af dragter og andre diverse håndværk som Iarlsae medlemmer havde lavet, som f.eks. nogle flotte læder tasker.

 

I det store flotte langhus tilbød Iarlsae turisterne grillede skanker, lækre vikingepølser og serverede

smagsprøver af diverse mjødsorter.

     

Referent: Lis Carstensen


Læs mere om byen her: vikingeby


Hvis jeg har lagt et billede op af nogen som ikke ønsker at det, så send en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. så sørger jeg for, at fjerne det.

Jelsvikingespil

Senest opdateret (Tirsdag, 20. april 2010 19:02)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 27 gæster online