Home Scrabbook 2008 / 2007

 

Se også Scrabbook 2007

 

 

Scrabbook 2008:

Hohenwestedt bei Neumünster den 10.05 til 12.05 2008. Mittelalterlich Phantasie,  Spectaculum.  Park Wilhelmshöhe. 

Fællestur/aktør: Lisbeth og Paul. Lis.

En dags tur, inspiration m.m. Kørsel til Tyskland cirka 2 timer på motorvej A 7.

Turen derned gik fint bortset fra at det drøn hedt og at arrangørerne skiltede meget dårligt. Men vi fandt det. Politiet plus Brandvæsenet viste os hen til en mark hvor vi kunne parkere bilen. Det kostede 2 euro og derefter gik vi 100 meter ind til Hohenwestedt.

 

Entre: 13 euro per snue. Hmm, det stod der ikke i Pax e Gaudium. Jubilæums år?

 

Park Wilhelmshöhe: 1000 aktører over 100 boder med alt muligt. Det var lige fra rollespils rekvisitter til smykker i alle mulige afskygninger. Krystaller og pelse og et kæmpe udvalg af boder med beklædning. Der var også boder med mad og drikke. Det var lige fra Cykloben steak til knobi brot med kvark. ( Knobi står for hvidløg ) Diverse pølse variationer og pandekager med forskellige slags fyld blev der tilbudt. Drikke varer det var et spændene område, der var lige fra den stærkeste arabiske mokka til den sødeste te og selvfølgelig med tilbehør. Diverse små kager og arabiske lækkerier. Vandpibe kunne man også prøve med forskellige smags retninger indenfor tobak. Kolde drikke lød tilbuddet fra kolde øl til apfelscholle, det er æblejuice med brus i. Det eneste ved disse mad boder der irriterede mig, var deres priser. De var tårn høje.

 

Markedspladsen: Park Wihelmshöhe. En kæmpe by park hvor der er mulighed for at slappe af og nyde udsigten. Hvor aktørende havde placeret deres boder.

 

Publikum / Aktører: Mange forskellige nationaliteter.

 

Musik/gøgl: Der var gang i den hele tiden både på den store scene og den lille scene. Forskellige middelalder musik bands spillede på den store scene og kunne høres over hele parken. På den lille scene i den anden ende af parken optrådte Victum en lille kriger gruppe fra Tjekkiet med show kamp. De var rigtig gode. De havde en god portion humor med i deres show som gjorde at publikum latter bølgede derud af. En sand øjen guf.

 

Teater Hexenbad: Der blev der jævnligt vist rettergang af unge og ældre damer der blev beskyldt for at være hekse. Et tårn hvor der forneden var et kæmpe bassin med vand. Ofrerne skulle sætte sig på en afsats. Præsten vrøvlede en masse ord, hvorefter bødlen udførte ritualet og pigen eller damen faldt i vandet. Hele sceneriet blev overvåget af 2 riddere og deres soldater, som så yderste stramme ud i deres rustninger.

 

Venner/ bekendte: Jeg mødte Peter T igen. Museums kustoden fra Hamborg.

Hilste på den nydannede Tribal danse trup Ardea Benu de overlevende fra Bir Hima fra Sgt Peter Ording.     

Referent: Lis Carstensen

 

 

Familie dag hos 3 F i Guderup den 1705 2008.  

Aktører: Tbmv Bueskytter, Ridderklanen Nordborg, Hjortspring bådelaug med Tillia. Hundefører fra Lunden. Diverse andre foreninger som jeg ikke lige har navne eller betegnelse på.

 

Telt opstiller og hjælper til æ Hjortspring bådelaug. Lis C og Brian F.

 

Tbmv stillede op med det nye Saxer telt, som er blevet sponsoreret af Mads Clausens fonden. Teltet er den ideelle baggrund kulisse som harmoniserede fint med skydebanen og resten af omgivelserne. Endelig ser det ud af noget vores lille lejr. Derudover en mindre skydebane og foreningens buer, som præsenteres fint på bue holderen. Foran teltet blev der vist håndværk og tilbudt smags prøver af Enebær røget hav salt.

 

De unge piger Heidi F og Marie B fik afprøvede specielle finger teknikker indenfor finger vævning og nåle binding. Det så meget spændene ud men også indviklet.

 

Tanja F vores unge mor gik og hyggede sig med børnene Isabell og Naemi.

Poul F fik afprøvet sin første egen byggede bue og måtte efter adskillige smæk konkludere at buens styrke nærmere sig 50 #

 

Gøgleren/musiker: Lisbeth hyggede sig med at blæse forskellige horn signaler på Hjortspring bådelaugs lur. Desuden spillede hun på sit nyerhvervede instrument fra Horsens 2007, en skjaldmeje, som frembragte enkelte melodier til stor fryd for foreningens medlemmer og publikum.

 

Bueskytterne: Paul M, Lis C, Brian F, Poul F. Vi deltes om at undervise i bueskydningen og formidlingen af historien. Derudover blev der også fremvist forskellige stil arter indenfor bue skydningen.  

 

Ridderklanen Nordborg: Deltog i samme arrangement. Lejr freden havde højeste prioritet og blev bevaret af begge parter.

 

Konklusion. Det har været et spændende og indholdsrigt arrangement. Temmelig sparsommerligt information om hvilken struktur dagen skulle have, men spændene at deltage i.

             

Reference: Lis Carstensen

 

 

Hertug Hans fest i Haderslev fra den 30 til den 31. maj 2008.  Tbmv.

Fællestur den 30. maj 2008.

 

Deltager: Tanja og Poul F, Heidi og Brian F, Marie B og Lis C.

 

Årets tema: Renæssanceliv, ridderdyst, tvekamp, musik, gøgl, marked, optog, spil og leg.

 

Hertug Hans festen i Haderslev er et lille morsomt indslag og bidrager til en glædelig debat om hvad en byfest er, og hvad et historisk marked er.

 

Arrangørerne er Historicum de har gjort et stort stykke arbejde ved at få den historiske del af markedet til at ligne et historisk marked. Resten af byen virker mere interesseret i byfesten end at få sig motiveret til at deltage aktivt i selveste Hertug Hans festen. Det synes jeg er synd for de folk der virkelig har lagt sig i selen for at få dragterne til at være færdige. Der er lagt adskillige kræfter i at få festen planlagt og en stor ros til dem.

 

Det historiske marked blev holdt på Domkirkepladsen som er brosten belagt. Et lille marked med få deltager. Der var lidt af hvert at kikke på. Der var små håndværker boder, som havde mange spændende ting at beskue. Der var en god stemning.

 

Grupper der deltog: Aabenraa middelalderlaug, Scramasax og Ridder Martin og hans soldater. Lygtemanden, træ håndværker, fårpels og smykke handler, en smed og hans familie, Wittenberger gefolks leute og en borger/ bonde gruppe fra Berlin. 

 

Derudover synes jeg at det var hyggeligt at deltage i festen. Der var nogle gode musiker til stede som spillede godt. Den store koncert i Hertug hans teltet om aftenen var en oplevelse. Der optrådte forskellige spillemænd og en middelalder rock gruppe til sidst som næsten væltede teltet.

 

Koncert og dans: Piperden ( D ) Middelalder musik, spillemænd fra Berlin, Truppo Trotto ( DK ) spillemænd fra Danmark, Zukati ( F ) Renæssancemusik og Cultus ferox ( D) Middelalder rock.

              

Referent: Lis Carstensen

 

 

Tbmv sy wookshop den 07.06 og 08.06 2008.   

Klubhuset i Lunden, Piledamsvej 8.

  

Deltager: Heidi og Brian F. Paul M og Lisbeth K. Marie B. Sonja K. Tanja og Poul F. Lis C og Ib J. Marthe S.

 

Dagen startede lidt kaotisk for at Als mach foreningen havde et arrangement samtidig med os. Der kom 37 mennesker plus de medlemmer der var i huset for at tilberede deres frokost. Men det gjorde ikke så meget. De var neden under i den store sal og vi var ovenpå i rollespil rummet. Nogle enkelte af Poseidon medlemmerne var på stedet og brugte tiden på at støbe gulvet ved siden af stuen til deres gas flaske rum. Vi spurgte høfligt om det var muligt at låne det et par timer til sy folket. Det var helt ok. Da klokken var ca 12:30 var Als mach foreningen færdig og vi kunne rykke ned i de nedre lokaler. Symaskinerne forblev i rollespil-lokalet. Endelig kunne vi komme i gang. Lidt efter lidt kom vores sy aktører så inden der var gået ret længe summede huset af sy maskine og livlig debat omkring hvilken tidsalder klædedragten er fra og hvordan skal jeg læse det her mønster eller vende det? Det syrede og boblede af aktiviteter.

 

Da dagen gik på hel var sy entusiasternes energi ved at være sivet bort. Så nu skulle der tændes op i grillen og tankes nye kræfter. Gril menuen denne gang var en spændende potpuri af adskillige lækkerier fra den lokale slagter og byens bedste kød tilbud fra supermarkede. Det bedste af det hele var Sonja´s kartoffelsalat, den var aftenens hit. Derudover var der to spændene og farverige salater som vores yngste Damer havde tilberedt. Så man kan sige at den første sy dag forløb forrygende godt og alle var glade og i hvert fald mætte. Hvis det skulle ske, at nogen var gået sultende fra bordet. Havde det nok været deres egen skyld.

  

Søndag den 0806 2008.

  

Da mødtes vi igen og begav os livligt ud i sy junglen. Det var en dejlig ironi og glæde i huset og vi havde det vældig hyggeligt sammen. Det er lige de timer vi har brug for og de har stor værdig for foreningen og er med til at skabe et godt socialt samvær og et godt sammen hold.

 

Weekendens produktion af dragter gav gode resultater, at det gav stof til efter tanke til eventuelt endnu en weekend hvor man kunne samles og hjælper hinanden med at sy dragter og lignende.

Dette ønske vil de fleste gerne i møde komme. Men det kræver at kunne finde en fælles weekend hvor alle kan. Så kan der indgås en ny aftale.

 

 

    

Referent: Lis Carstensen

 

 

 Mittelalterlich Phantasie Spectaculum. Den 21.06 til 22.06 2008.Auf der Freiheit in Schleswig. 

Fællestur/aktør: Lisbeth K og Paul M, Lis C.

 

Den 22.06 2008 tog en lille gruppe af sted for at undersøge, hvad dette marked indeholdt. Vejr udsigten var ikke lovende. Der blev truet med vind af storm styrke og kraftig torden vejr med mere.

Men det holdte os ikke tilbage. Vi drog af sted med mands mod og jeg inklusiv med en fod der var skadet. Så jeg humpede derudaf. Total syret men vi gjorde det.

 

Die Freiheit lå et godt stykke ude. Ca 1 til 2 km fra König wiesen bagved Schleswig store domkirke. For øvrigt en kæmpe stor kirke med et imponerende tårn.

 

Marked pladsen var et pæn område, måske lidt svedet af fra solen. Huset der lå i baggrunden lignede en ældre kaserne bygning, foran dette var der en stor plads hvor telte og boder var placeret. Spectaculum arrangørerne havde kun ganske få boder med. En tydelig reducering af boder i forhold til Hohenwestedt. Det orientalske tee hus og vandpibe teltet var med. Der var en del telte med middelaldertøj og rollespil outfit. Endda Kovex havde en bod med, hvor de tilbød deres varer. Så som sværd og økser og drabelige stridshammer og morgen stjerne. De havde også en del rustnings dele med men priserne var tårn høje. Derudover var kriger gruppen Victum på pladsen. Det er en samling unge tjekkiske krigs herre der morer sig med show kampens kunst og viser et perfekt show med en masse humor og ironi. Har set dem i Hohenwestedt.

 

Hexenbad: Havde deres show med. Hvem kunne ramme skjoldet, så heksen kunne få et bad i den store trætønde, og blive frikendt for hekseri og trolddom.

 

Boder: Der var en del små boder med mange forskellige tilbud. Lige fra krystalsten og røgelse. Tørklæder og møntbælter og kærlighedseliksirer fra den lokale heks. De flotteste smykker som ikke havde så meget med middelalder, at gøre men var kønne at kikke på. Hår smykker og spænder i alle mulige former og udseende. Borter og bånd i forskellige farver. Læder masker og spænder den ene flottere end den anden. Rytterbuer, tasker, bælter, bue tasker og remme. Sko var der ikke så mange af.

 

Der var en enkelt bod der tilbød viking-inspirerede smykker og keltiske smykker, som kunne anvendes til viking eller middelalder dragten. Sæbe blev der også tilbudt og meget andet.

 

Det lille bageri tilbød forskellige spænende brødsorter og mad boderne tilbød lige fra spændene vegetarretter med orientalske krydderie til et saftig cyklop kød spyd.

Så der var rigeligt at se, lugte og sanse, smage.

 

En stor mjød- og vinbod var placeret i den ene ende af markedspladsen, som tilbød de dejligste smagsprøver af de velduftene og kostbare dråber.

 

Scene: Der var en scene hvor middelalder bandet Cultus Ferox kunne give deres koncert. Længere henne var der en anden scene, hvor der blev vist dukketeater for børn og jonglering af de forskellige gøgler der besøgte markedet. Så der var rigeligt at se.

 

Referent: Lis Carstensen

 

 

Vikingemarkede i Jels ved vikinge byen. Den 0507 til 0607 2008.

 

Det allerførste vikingemarked for Tbmv havde sin debut denne weekend.

Jels vikingespil deres General forestilling, årets første spilleaften. Danernes konge.

 

Deltager: Heidi og Brian F, Lisbeth K og Paul M, Tanja, Poul og 3-årige Isabel, Marthe S, Marie B og Lis C.

 

Fredag den 0407 2008 efter arbejde blev bilerne pakkede og satte kursen imod Jels. Det tog ca halvanden time at køre derop. Efterhånden som Tbmv folk kom til stedet blev teltet slået op. Med stor iver blev luft madrasserne pustede op for at få sove pladserne etableret. Derefter blev der afholdt et lille møde hvor alle fik informationer om hvilke praktiske opgaver og regler der gjaldt for dette vikingemarked.

 

Lørdag den 05.07 2008 Dagen startede med en flot solopgang, hvor fuglene sang og den klareste blå himmel. Fårene brægede på den nærmeste mark og duggen forlod marken. Det så ud til at blive en god dag. Men som solen kravlede højere op på himlen jo varmere blev det. Denne markante temperaturstigning gjorde så dette, at det var umuligt at vise bue skydning samt andre spændene grove former for håndværk. Det var kun vores ivrige sy piger der fik noget fra hånden og Marthe var i gang med nuller stokken, hun lavede nogle flotte bindbånd. Hvor ved vi andre prøvede på at få vores kroppe afkølet i en af Jels søerne eller med våde klude på hovedet. Hen imod aftenen da markedet var slut, lagde hedebølgen sig, og vi kunne glæde os til festmiddagen og den efter følgerne teaterforestilling ved Jels Vikingespil. Vikingerne fra Iarlsae havde lavet fest middagen til os og alle deltagende aktører spiste i det store langhus, som i sin tid blev bygget af frivillige fra Jels og omegns vikingeinteresserede borgere. Selveste forestillingen var meget underholderne, endda vores yngste deltager Isabel hyggede sig under forestillingen. Efter skuespillet var der nogen der tog en tur i Valhal, en festsal ved friluftscenen som tilbyder under holdning musik og dans og lidt godt til ganen.

 

Søndag den 06.07 2008. Dagen startede med tyk tåge og fin regn. Men efter et par timer var der tørvejr. Temperaturen var omsider til at holde ud, og man kunne denne dag vise noget mere håndværk frem ved sin bod. Derudover kom der gang i bueskydningen. Iarlsae tilbød øksekast med mere. Der blev trænet med sværd og skjold og scramasax på ægte vikingemaner.

 

Iarlsae tilbød.

Økse kast.

Pandekage bod

Det lille langhus. Udstilling af dragter og andre diverse håndværk som Iarlsae medlemmer havde lavet, som f.eks. nogle flotte læder tasker.

 

I det store flotte langhus tilbød Iarlsae turisterne grillede skanker, lækre vikingepølser og serverede

smagsprøver af diverse mjødsorter.

     

Referent: Lis Carstensen

 

 

Historisk dag ved søen. Nordborg slot.  Dato: 0108 2008. 

Nordborg slot fra klokken 16:00 er slot parken åben hvor der er muligheder for at slå telte og boder op. At etablere lejeren.

 

Den første telt vagt fredag aften tog Lis C og Marie B, det var så men meget hyggeligt. Jeg tog hjem henad ved klokken 23:00.Rene s far skænkede os ca ½ kvart rum træ og sponserede 1 flaske optændings væske. Det synes jeg var et utroligt flot træk af Karsten P. En stor tak til ham.

De modige der turde at overnatte i slots parken. Heidi og Brian F og Marie B.

 

Lørdag den 0208 2008.

 

Arrangement start klokken 10:00 til 17:00.

 

Aktive: Marthe S, Paul M, Lisbeth K, Marie B, Rene P, Heidi og Brian F, Sonja K, Lis C.

 

Danehirden: Ca 10 mand var mødt frem af deres gruppe. De havde deres egne telte med og lå lige ved siden af os, så vi udgjorde en pæn lille lejr nede ved sø breden. De fremviste to forrygende showkampe på selveste den store slots plæne. Nogle enkelte fra vores gruppe argere, som vagter. Det var nødvendig for, at holde publikum på afstand så de ikke blev væltet omkuld af de kæmpende krigere der tumlede rundt på græsset.

 

Dagen startede turbulent for mig. Jeg tog på arbejde men blev sendt hjem. Jeg fik en A9 det der bliver kaldet en afsparsering. Det var en overraskelse. Så der var stor glæde i lejeren, da jeg dukkede op. Jeg stillede mig til rådighed for, at hente rundstykker så vi kunne få ordentligt morgenmad. Det var alle med på. Så jeg startede dagen med at være den glade bud bringer.

 

Bueskydnings banen blev etableret langs sø bredden. Vi stod klar til, at modtage publikum og der gik heller ikke ret længe, så strømmende de til. Vores kunder var for det meste børn og unge. Der var nogle enkelte ældre der også var henne at afprøve deres kræfter og for at oplive deres barne minder. Dvs dengang de selv var børn og havde lavet deres egne buer og pil af det de nu kunne finde. Barndommen kom tilbage for dem en stund og viste et veltilfreds smil på deres læber.

 

Vejr guderne var virkelig med os i år. Det kom mange besøgende og det gav gode muligheder for publikum at afprøve bueskydning og andre diverse aktiviteter i slots parken. Marthe S som var taget den lange vej fra København hyggede sig sammen med Sonja K. Der blev livligt undervist i at bruge en nuller stok og vist andre spændene håndværk i vores lejr. Så der kan hermed konkluderes, at arrangement var vellykket på trods af nogle enkelte mørke skyer på himlen.

       

Referent: Lis Carstensen   

 

 

 

 

AABENRAA Middelalder marked 10 års jubilæums markede. Dato: 0908 og 1008 2008. 

Deltager: Heidi og Brian F. Lisbeth K og Paul M. Sonja K og Marthe S. Tanja og Poul F. Lis C og Marie B. Rene P og Christian R.

 

Dagen startede med, at pakke bilerne. Matrialet var fordelt over to steder så det var med nøje overvejelse, hvem tog hvad med. Efter at have fordelt matrialerne, som vi skulle bruge kørte vi til Aabenraa. Vejret var godt, så vi kunne få teltet slået op i tørvejr. Det eneste negative var at jeg havde det dårligt og blev syg. Men tog med alligevel. Det skulle ikke gå ud over de andre.

 

Bueskytte banen: Vi blev placeret inde på Brundlund slot ved siden af voldgraven. Der lå vi også sidste år. Det er en meget dejlig plads hvor man har oversigt over det meste af lejren og man kan også holde øje med hvad der kommer ind over vindebroen. Turisterne som besøgte markedet kunne se hele skydebanen oppe fra Borg porten. Så hvis de havde lyst til, at skyde med bue og pil, så stod vi parate for, at modtage dem og give dem en ene stående oplevelse. Kunderne fik en grundig instruktion om brugen af bue og pil derudover kunne vores fælles bod byder på flot keramik fra Susie Herold og smags prøver på enebærrøget havsalt. Ved siden af vores Saxer telt lå der en lille bod med økse kast. Det var nogle søde mennesker der stod der. De havde nogle økser med som var lidt flyveske. Den ene økse tog sig en smut tur ud i voldgraven så øksekastningen måtte indstilles. Vores lejr lå ved siden af nogle æble træer, så var det jo nærliggende. At bruge dem til lidt af hvert. Det var fordi de ikke helt var modne endnu. Så dem have vi meget sjov med. Vi havde også vores egen Bjørn i teltet, som holdt uvedkomne på afstand. Dens brummen var bevis nok om dens tilstede værelse. Derudover fungerede lejren fint, der var højt humør og smil på læben og af og til smuttede der en latter, som løftede stemningen.

 

Fest: Da markede lukkede samles de medvirkende aktører i midten af markeds pladsen og samlede to store lang borde. For nu skulle der være fest. Aabenraa middelalderlaug stod for bespisningen, så det var jo spændene hvad de havde at byde på. Menü en lød på ovnbagte rodfrugter og kæmpe steg og spelt brød til. Det smagte spændene og var lidt udover det sædvanlige, som vi plejer at få ved markede i Aabenraa.

 

Den sidste dag: Det regnede lige fra den tidlige morgenstund af og vi håbede alle, at det ville stoppe i løbet af dagen. Men ak nej det gjorde det ikke det silede ned og vi kunne desværre ikke demonstrere eller fremvise bueskydning. Alt blev vådt, så vi måtte pakke et stort tungt telt ned i traileren og diverse andre matrialer. Det var lidt trist for arangørerne men vi beholdte det gode humør og prøvede at se lyst på det. Desværre blev nogen af os syge på den her lejr. Men det skyldtes vist det underlige vejr, som skiftede imellem sol og kolde regnskyl og nogle underlige vindstød. Så den weekend glemmer vi ikke så nemt.   

       Referent: Lis Carstensen 

 

Horsens 2008  

Besøgende: Tanja og Poul F, Heidi og Brian F. Marthe S og Lisbeth K og Poul M.

 Mangler skribent !!?                                 

 

      Sønderborg slot den 2110 2008. 

Foredrag: starter klokken 19:30 og der er gratis entre.

 

Emne: Middelalderens Sønderjylland og hertugdømmets fødsel. Anno 1200 til 1500 tallet.

 

Foredragsholder: Dr Phil Bjørn Poulsen fra Aarhus universitet.

 

Sønderborg slot, museets kustode. I er meget velkomne til, at komme klokken 19:00 så i kan nå at klæde om til middelalder dragter og hilse på og sikre jer en sidde plads.

 

Det lyder til at være et spændene arrangement, derfor har jeg kontaktet Sønderborg slot og spurgt om det var i orden hvis vi kom og deltog i arrangement iklædt middelalder dragter. Det var der positiv stemning for, så gruppen Tbmv er hermed inviteret til at deltage og overvære og understøtte foredraget den 2110 oktober 2008.

 

Arrangør: Historisk samfund for Als og Sundeved og museet Sønderborg slot.

 

Tovholder: Lis Carstensen Tbmv.

 

Vi mødte tal rige op for, at understøtte foredraget. Gruppen gik op til den lille riddersal, hvor der var plads til at klæde om. Foredraget blev afholdt i den store riddersal, der havde de stillede en masse stole op og et podie.Vi var spændte på hvad aftenen ville byde. Men desværre havde den kustode jeg havde lavet aftalen med glemt at vi kom. Det gjorde forvirringen perfekt. Men vi bevarede roen og blev i første halv del af foredraget.

 

Historisk samfund indledte selve foredraget med en reklame for sig selv og en ny bog der var udkommet. Det var ikke lige det vi havde set frem til. Dernæst startede Dr Phil Bjørn Poulsen op med sit foredrag. Selveste foredraget var spændende, men foredragsholderen virkede meget nervøs og uforberedt i sin fremlæggelse. Han gik ikke kronologisk frem men sprang imellem årstallerne og konge rækkerne. Denne fremgangs måde at præsentere historien på gjorde, at det var meget svært, at følge med. Så ideen om, at få mere historisk viden omkring hvad der skete i Sønderjylland og Als omkring den tidlige middelalder og dens opstart af Hertuger og hvilken magt balance der var på denne tid. Blev lidt at en prøvelse at kunne forstå.

 

Det positive ved arrangement var, at vi fik luftet vores middelalder dragter og præsenterede Tbmv gruppen. De deltagerne gæster var meget interesseret i, at høre hvem vi var og om vi havde lavet vores tøj selv. Så lidt reklame fik vi da lavet omkring vores egen gruppe.

 

Konklusion:

 

Det må hermed konkluderes, at det er meget svært, at lave aftaler med personale fra et museum. Specielt når det er at de glemmer en aftale. Bedre held næste gang.

   

Referent: Lis Carstensen  

 

Se også Scrabbook 2007

Senest opdateret (Mandag, 19. april 2010 22:23)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 28 gæster online