Home Mjang 2009

Først vil vi godt sige mange tak for en meget hyggelig weekend til alle der var i Mjang

>>>Se Billedegaller<<<

Sammen med sanktknudsgilde gjore vi mjang til et lille middelalder markede.

 

Mjang middelalder marked / træning. Maj 2009. 

1 st marked på Als i samarbejde med Skt Knuds gilde. Cirka 7 telte hvor de 5 af dem var Saxer telte og et Burgunder og en Tudor model.

 

Juhuu Tbmv har fåret trailer så den er blev indviet. Alt vores udstyr kunne være i vores nye trailer, det er kanon dejligt. Vores nye telt blev luftet og det viste sig, at være meget stører end vores sove telt. Så der er masse af plads at bevæge sig på. Vi har købt ekstra baldakiner, som vi sætter op inde i teltet så der bliver et show rum foran hvor publikum kan se forskelligt håndværk og omme på den anden side et privat rum hvor aktørerne kan sove og klæde om. Det er bare super lækkert.

Jagten på stænger til baldakinen. Under formiddags regnen drog jeg ud for at finde nogle kraftige grene som kunne fungere som stænger til baldakinen til vores nye telt. Det gik meget godt.

   

Felt køkkenet indvies. På trods af regnbygen tændte vi op i felt køkkenet, det varede ikke længe så brændte det lille bål. Så gryden kunne blive sat over. Vi havde to høns der skulle slagtes og laves om til suppe høns. Det ordnede Brian og Anette flåede hønsene og tømte dem få indvolde. Grønsagerne fik vi hos Birthe. Så det var rigtig spændene, at se hvad det udviklede sig til. Suppen simrede det meste af dagen og resultatet var velsmagende.

   

Bue banen blev etableret tæt på lejeren. Denne gang havde vi taget medium skiven med, den er mere handy end den store turnerings skive.

 

Showkampe stod Skt Knuds gilde for.

Under showkampene havde den stolte Ridder Søren sin hest med som skulle vende sig til larmen af kamp råb og larm fra sværd og skjolde. Men den var en helt anden mening end sin rytter. Den mente helt klart, at ridderen måtte en tur i græsset. Så tænkt som gjort, ridderen tog en elegant flyve tur og satte rumpen et sikkert sted og hesten vendte næsen imod folden og hoppede endda selv ind i folden igen og vendte sig om og kikkede lige så uskyldig på sin rytter. Hvis heste kunne grine, så havde den her hest ihvertefald gjort dette.

 

Fest aftenen: arrangørene i Mjang havde et kæmpe olie fyr, som de havde lavet om til en kæmpe grill. I denne kom der en rimelig stor gris, som fik lov til, at stege fra tidlig morgen til aften. Hvor vi fik den serveret. Der var lækkert tilbehør til, så det smagte pragtfuldt. Efter at havde fået maven fyldt med god mad. Blev der skruede lidt op for den gode stemning. En del af soldaterne kvæde nogle sange. Det var meget morsomt, at overvære. Det mest sjove var da Peter rejste sig op og kvæde en vise. Smile båndet og latter musklerne blev godt smurte denne weekend en stor tak til alle parter.

 

Referent: Lis Carstensen.

>>>Se Billedegaller<<<

Senest opdateret (Mandag, 15. august 2011 13:04)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 47 gæster online