Home Esrum Kloster

 

 >>>BILLEDER Galleri<<< 

 

Esrum Klosters middelalder markede den 20/6 til 21/6 2009.

 

Geografisk: Nordsjælland.

Aktører. 2 fra Tbmv Lis C og Marthe S. 300 Aktører og 14:000 turister.

 

Esrum kloster er et Cistercienser munke kloster stiftede i 1151 inspirede af Cistercienser klosteret i Cïteaux i Frankrig. Klosteret fungere som kloster helt op til 1559 hvorefter kloster godset overgår til kronen og drives af Lens herren på Kronborg. De efter følgende år har klosteret gennem gået mange forandringer. Hvis man vil erhverve sig viden herom kan jeg anbefalde klosters hjemme side.

www.esrum.dk

 

Markede blev åbnet af Griffen. Kanonerer 3 salver lyd der over markedes pladsen og åbnede for hellighederne. Det 5 markede på Esrum kloster og møllegård.

 

Middelalder markede blev afholdt på en stor eng, der var mange telte på engen. Som gjorde illusionen om at være tilbage i Middelalderen rimelig realistiske. Det meste af fredagen havde det regnet så meget, at det næsten var et hån imod de flotte middelalder sko. Så der var mange der skjulte de lidt mere moderne sko under skørterne. Skt Knuds gilde var så gæst frie, at huse os damer for et døgn. Ridderne og væbnerne var meget høviske og deres fruer med. Det var meget hyggelig stund vi tilbragte hos gildet. Der blev kommunikeret på bedste høviske måde og formidlet historisk viden. Showkampe: Der var 2 kamp grupper tilstede de leverede hver deres vision af hvordan man dystede med hinanden i middelalderen. Umbra var den ene gruppe som optrådte i de meste avangerede rustninger, som var en tidsmæssige blanding af rustning dele. Skt Knuds gilde leverede også et flot kamp show på trods af de vejrslige omstændigheder underlaget bød på. Efter sigende var der vist ingen der kom til skade. Der var en der kom derfra med trykkede ribben og forskellige knubs og blå mærker. Men som extrem show kæmper er det meget normalt. Det havde nok ikke været anderledes i middelalderen.

 

Ridder tuneringen var rimelig spektakulær, de ryttere der optrådte var ikke mindre end stunt mændene fra filmen Arn tempelridderen. De viste de forskellige rytter færdigheder og lege man skulle kunne som ridder til hest. Deres heste var meget fyrige og flotte i deres schabrack og flotte trenser. Deres heste var af spansk, andalusisk herkomst og uddannet til Showkamp der var en enkelt knapstrupper ( en gammel dansk heste race som blev blandet med andalusiens eller berber heste for at skabe en stærk og robust krigs hest ) imellem som også viste sit værd i arenaen. Flot show.

 

Falkoner og deres fugle. Falkoner opvisningen var extrem smuk. Der var 3 falkoner hvor de to kvinder viste fuglenes flyve færdigheder og hvor den 3 fortalte om hvilke fugle blev brugt til. Fuglene viste deres kunnen og overraskede publikum med flotte akrobatiske saltoer og vendinger i luften. Der blev vist Ugler med store gule øjne, det viste at de var dag aktive. Harris hawk også kaldet den rødhalede musvåge blev fremvist, en pragtfuld og udtryksfuld rovfugl. Det bedste var da Saker falken blev fremvist, den bliver oprindeligt brugt i Saudi arabien til fugle jagt. Den flyver så hurtigt, at det næsten er umuligt, at følge den med øjnene.

  

Bueskydning. Der var rimelige mange deltager til bueskydningen. Målet denne gang var igen et kålhoved og et æble der måtte lægge krop til showet. Det bragte en del vanskeligheder for nogle skytter, men de fleste var heldige og ramte plet.

 

Referent: Lis Carstensen

 >>>BILLEDER Galleri<<< 

Senest opdateret (Mandag, 15. august 2011 13:17)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 29 gæster online