Home Spøttrup Borg

>>>Se alle billeder her<<<

 >Se også Thomas skovbo galleri side<

Hej alle sammen, og mange tak for en hyggelig uge ved spøttrupborg i uge 30. Det var tbmv´s længste marked i år.

Vi ser frem til at komme igen næste år.

 

20/7 til 25/7 2009.  

Afrejse søndag den 19/7 klokken 10:00. Hjemrejse lørdag den 26/7 2009.

Aktører : Heidi, Brian. Tanja, Poul, Isabel, Naemi. Karin , Michael, Cecilie, Freja, Liv. Sonja. Anette, Stine. Lisbeth, Marthe, Agnete, Lis.

 

En hel uge i middelalderens ånd det var noget af en opgave Tbmv skulle løfte i uge 30. Det havde vi ikke prøvet før. Der skulle en del planlægning til og dagene til afrejsen rykkede nærmere. Køreturen derop gik stille og roligt. Jeg havde traileren på krogen og Søren Thyssen fra Skt Knuds gilde som pilot. Han havde også trailer på. Christian Torp var også med i vores lille convoy. Vi fuldtes ad i et rimelig tempo. Det blev holdt nogle pauser undervejs for at ordne nødvendige sysler. Efter adskillige timer landede vi i Spøttrup. Borgen var et imponerende syn. Den første lejr plads dog ikke. Den var rimelig forblæst. De første to dag lå vores lejr ved siden af borgen, men pga af konstant kraftig blæst. Som faktisk væltede den ene telt mast i hoved teltet. Gik jeg op og lagde mig i forhandlinger med arangøren om vi kunne få lov til, at flytte op til hoved lejeren. Efter kort tid fik vi tilladelsen til at flytte lejeren og minsandten om ikke der kom 8 tapre kriger fra Skt Knuds gilde og hjalp med flytningen. Det gik vældig godt og inden vi så os om var lejren etableret et andet sted. Den nye lejr plads var et kanon byt. Lejrens børn kunne endelig få lov til, at færdes rundt på markedspladsen og lege med andre børn. Det var en god bonus for lejr livet.

Bueskydningen gik over al forventning godt, det var en god ide. At dele folk ind i 2 timers bue vagter. Så der var aktiviteter hele tiden ved bue banen og selve lejren. Det enerste tidspunkt vi lukkede bue banen ned var når det store kamp show løb af stablen eller hvis det regnende. Aktiviteterne i vores lejr. Der blev flittigt nullert snøre på nullerstokken og Marthe underviste i nålebindning m,m. så lejren summede af liv. Der blev også afprøvet diverse madopskrifter fra Bi Skaarup bog middelalder mad på vores feltkøkken. Det smagte spændene og på visse dage var en udfordring, at tænde op i køkkenet da det hele foregik under åben himmel. Der var også nogen der forsøgte sig med at bage brød, de havde en sjov form men var varme og smagte herligt. Tanja havde hjemmelavet syltetøj med som smagte godt i mavsen mums. Marthe havde grød med som havde en sjov konsistens det smagte pragtfuldt. Stine begyndte på et projekt med roser, men resultatet var ikke som forventet. Bedre held næste gang.

Ridderturneringen blev afholdt i den øverste del af lejren af Himmerlands middelalder forening. Der var to ridder der dystede om hvem der var bedst til at fremvise sin kunne for den jublende menneske mængde. Toby Kaas spillede også den kullede greve under det store slag, imponerende debut.

Kampshowet, det store slag. Bo Jaque var herolden der guidede under showet. Bueskytterne indtog deres position og skyd de fæle oprører med speciale præpereret pile. Trak sig derefter tilbage hvorefter kamptropper gik frem og bueskytterne stillede sig i borg portens åbning for at beskytte lejren. Borgfruen ”Marthe”gik fremad med sin store frygtede grydeske et gok er nok og sendte sin skøge ” Stine ” ud for at plyndre de faldne. Oprørernes anfører Niels Ebbersen blev hals hugget af bødlen og greven så til. Krigerne tog derefter opstilling midt på kamppladsen, den kullede greve roste hvores indsats. Vi hyllede greven, derefter bukkede vi pænt og han red ud.  Bo spurgte publikum vil i se mere blod og mængden skrålede JA. Derefter løb krigerne skrigende imod publikum. Det havde en fed effekt som gav et gib i menneske mængden en fed afslutning på showet. Tak for godt samarbejde Skt Knuds gilde og Militis, Drabanterne, Ridder Martin svende.

Ugen på Spøttrup borg var en lærerig og inspirende uge hvor alle blev afprøvet på sin egen krop hvad det vil sige at være afsted en hel uge i telt lejr.

 

Hvis man ønsker yderlige information om Spøttrup borg se venligst www.spottrupborg.dk

Referent: Lis Carstensen

 

Links til grupper som var med på markede, skriv gerne til webmaster om grupper der var med. www.spottrupborg.dk

 

Bronzeart. Historicum. ved Annette Herbst. Aabenraa middelalder laug.Håndværkere. lille smedje, keramik,farver garn. Mirella, sigøjner og honning kager sælger. Skt Knuds gilde Militis, Bo Jaque. Ballator Jerntråden. Charlotte og Henrik Dahl. Ridder Martin og han svende + friller. Drabanterne. Den vilde snerle. ved Birthe/skrædder. Gürtler. Bælter og amuletter, støbte røgelses kar m,m. Himmerlands middelalder forenning. Toby Kaas ( den kullede greve ) Staalfinger. ved Jakob Kjul. Kong Arns klan. Ygdrassil. ved Jimmy. Håndværker. Tadeusz Maciejko. www.swords.pl Ildfolket. Else Sander. Gøgler Max. Lurpakket. 1. lokal musik gruppe vis navn jeg ikke kan huske ? 2. En gøgler med hustru og lille barn vis navn jeg heller ikke husker ? 

 

Er der nogen vi har glemt så skriv gerne :-)

 

Her er en masse video´er fra turen.

 

 

 

her er et link til tv2 Regionerne som var oppe og filme om mandagen >klik her<

>>>Se alle billeder her<<<

Senest opdateret (Mandag, 15. august 2011 10:37)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 43 gæster online