Home Aabenrå 2009

 

 

>>>Se alle billeder her<<<

Aabenraa middelalder markede, Brundlund slot 2009.

Aktører: Heidi, Brian. Tanja, Poul, Isabell, Naemi. Lisbeth, Paul. Lis. Marthe. Sonja. Jesper. Anette, Agnete. Henriette, Kurt og Stine. 

Fredag d 7/8 2009 Afrejse datoen. Traileren var pakket, humøret var højt. Alle glædede sig til markede i Aabenraa ved Brundlund slot. For at afkorte rejse tiden tog jeg færgen Bitten. Indenfor kort tid indtraf vi i Aabenraa og rejste hvores lejr nær tunerings pladsen.  

Lørdag d 8/8 2009 Dagen startede med dis og tåge, derefter kom solen og jog disen væk fra lejren. Det blev hurtigt meget varmt på pladsen. Der var en del hvepse og blodtørstige myg. 

Ridder tuneringen stod en tjekkisk / tysk gruppe for. Wenzel ritterspiele. Som bestod af faderen og hans søn og kollegaer. Showet blev vist to gange om lørdagen. Det var meningen, at de skulle havde dystet senere på aftenen. Men det var for farligt. Da det begyndte at regne kraftig senere på dagen,  så jorden blev for blød og ustabil. Showet var traditionel, hvor ridderne viste deres kunnen til hest. Efter at havde dystret i de forskellige discipliner på venskablig vis. Udfordrede ridderne hinanden. Det så drabeligt ud, da de red mand mod mand og lanserne splintres i tusind stumper. Det gav et sus i tilskuerne, selv for folk der havde set ridder før var dette et rigtig godt show. (se video længer nede på siden)

Rettergang. Den tids domstol blev fremvist på pladsen. Meget underholdene. Ridder martin havde sagt fra til at komme, så de måtte samle nogen lystige folk der ville lave en retter gang. så rettergangen om lørdagen blev planlagt på 5 min. 

Musik. Trutto besøgte markedspladsen og spillede deres kendte numre.  

Mirella. Fremviste sin sigøjner dans som er inspireret af mavedans og ballet med akrobatiske finesse. Hun balancerer sin bronze kande på hovedet med en vis elegance og trylle binder sit publikum. Når hun ikke danser tilbyder hun de lækker honningkager med krydret smag.  

De jydske helte. En gruppe der optrådte med gøgl og akrobatik.  

Ildshow. Et fantastisk spektakel med ild og fyrværkeri. Leveret af en gruppe unge mennesker, som elsker at optræde og lave et anderledes ild show. Cirkus sort (se video længer nede på siden)

 

Søndag 9/8 2009 Chok dagens start var dramatisk. Blev vækket af en gruppe unge der var på  vej hjem fra byen. De larmede og genere folks egendom. Men ved fælles hjælp fik vi sent de unge hjem. men dog fik de gjort skade på et telt, i vores lejer. 

Den næste melding  dmi varslede skybrud omkring middag. Denne melding var ikke særlig rar, så al udstyr blev pakket sammen, undtagen  teltene og diverse andre ting stod tilbage. Så marked startede som planlagt og alle var spændte på hvornår himlen ville åbne sine sluser.  Hele dagen var lummert men det holdt tørt. Lige indtil kl 17:30 så åbnede himlen sine sluser og regnen trommede ned. Det gjorde ikke så meget vores lejr var den første der var pakket ned. Så nu kunne vi alle vende tørre hjem til Als igen. 
 
Referent. Lis Carstensen

 

Her ligger der nogen videoer fra dette markede.

Rettergang 1/2 

 

 

skøen Stine får lidt velfortjænt pist

 

 Ildshow fra lørdag aften, dette var rigtig flot og ikke som andre ild show

 Her kæmper de stolte ridder.

 

>>>Se alle billeder her<<<

se mere her www.aaml.dk/marked 

Senest opdateret (Mandag, 15. august 2011 10:44)

 
Translate
Events År 2014
Who's Online
Vi har 48 gæster online